|
|
Lån  


 
AFBRYD STRØMMEN

Før du går i gang med at udføre elarbejde, skal du blandt andet være sikker på, at strømmen er afbrudt. Du må ikke begynde at arbejde på elinstallationen, før følgende er gennemført i boligen:

* Tænd lyset på det sted, hvor elarbejdet skal udføres.

* Afbryd strømmen til det pågældende sted i måler- eller gruppetavlen. Det er ikke tilstrækkeligt at slukke på afbryderen i det pågældende rum.

* Kontrollr, at lyset er slukket.

* For at undgå, at andre tænder for strømmen, imens du udfører elarbejdet, bør du fjerne eventuelle sikringer eller der sættes en seddel på den afbrudte afbryder. Vær opmærksom på, at automatsikringer ikke kan fjernes, men kun afbrydes.

* Selvom lyset nu er slukket, kan du ikke være helt sikker på, at strømmen er afbrudt. Derfor skal du kontrollere, at der ikke er spænding i nogle dele i arbejdsområdet. Kontrollen kan foretages med en spændingstester eller en polsøger. Du skal altid sikre dig, at de virker, inden der afbrydes.Information på sider:

Vekselstrøm - Gode råd om el før du handler bolig - Fladsk&lig;rme - J&lig;vnstrøm - Tjek installationer - Elektronik & EDB - Lamper - Bygge - El-artikler - Computer - Elektricitet - Før du går igang - El-komponenter - St&lig;rkstrøm - Hvad må man - Robotstøvsuger - Svagstrøm - Du er her: Elinstallationer - Elinstallationer -