|
|
Lån  


 
Gode råd om el før du handler bolig
Derfor er det vigtigt, at man får tjekket elinstallationerne, inden man køber hus.
Man skal især være opmærksom, hvis man kigger på et ældre hus. Et forsænket loft, der er lavet uautoriseret, kan skjule et virvar af dårlige ledninger og samlinger.

Når du står med skødet i hånden, så har du ansvaret for alle installationerne, og det kan være svært at få sælger til at betale for udbedringen af en fejl, man først opdager bagefter. Så det gælder om at finde fejlene og lave en aftale med sælger, inden handlen underskrives.

Tilstandsrapporterne omfatter ikke el. I rapporten kan der stå, at der "intet er at bemærke" til elinstallationerne. Det betyder blot, at den person, der har lavet rapporten, ikke kan udtale sig om el, fordi han ikke er autoriseret ellinstallatør. Hvis man er det mindste i tvivl, så bør man lade en autoriseret elinstallatør kigge på installationerne inden hushandlen.

Se efter tegn på farlig el, før du skriver under:

Er der nye lofter eller forsænkede lofter?

Er der tegn på, at vægge er revet ned?

Er der unormalt mange stikkontakter i et rum?

Kommer der ledninger ned fra loftet eller ud fra væggen?

Er der tegn på sjusket gør-det-selv arbejde fx hjemmelavede stik, kontakter og samlinger?

Er der brugt almindelige lampeledninger til udendørs lamper?

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen

Kategorier på sider:

Robotstøvsuger Bygge Stikkontakt El komponenter Elektronik & EDB Computer Jvnstrm Fladsk&lig;rme Fr du gr igang Forlngerledning EL ordbog Kampagnetilbud Svagstrm El diverse Lamper Elektricitet El-artikler Vekselstrm Hvad m man Strkstrm Elinstallationer Gode rd om el fr du handler bolig Tjek installationer


 Du er her: Elinstallationer - Netannoncer Elinstallationer -